Copy Writing & Content Marketing

Een band creëren met jouw doelgroep, hoe doe je dat?

De definitie van Contentmarketing:

“Contentmarketing is een strategische benadering voor het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een ​​duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden.” – Joe Pulizzi, oprichter van Content Marketing Institute

Content marketing focust zich op contact maken met jouw doelgroep en potentiële klanten door het creëren van waardevolle en relevante informatie. Daar bedoelen we mee: content die de aandacht trekt, informatie waar jouw doelgroep naar op zoek was of die een meerwaarde biedt.

 

Met behulp van content marketing leg jij de connectie met jouw doelgroep. Door het creëren van tekst, blogs, afbeeldingen en video’s waarbij jouw doelgroep centraal staat zorg je voor de verbinding met jouw potentiële klanten.

Maar Content marketing is niet alleen gefocust op je doelgroep. Content optimalisatie is een belangrijk onderdeel van SEO (zoekmachineoptimalisatie), waarbij je de vindbaarheid van je website vergroot.

Content marketing en copy writing blogschrijver inhuren SEO zoekwoorden Google

Hoe bepalen wij een content marketing strategie? Dit doen we met verschillende stappen:

1. Welke doelen wil je bereiken met jouw content?
2. Wie is jouw doelgroep?
3. We doen een concurrenten analyse, waarbij we kijken naar de opbouw van de website, het soort content en de key words die concurrenten gebruiken
4. We bepalen op welke key words we gaan focussen en welke onderwerpen van belang zijn en op hoe en waar we content gaan publiceren.
5. Op basis van de zoekwoorden en onderwerpen, creëren we content en monitoren we de Google ranking en de reacties van jouw (potentiële) klanten.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met een goede content marketing strategie?

Copy Writing: wij schrijven de perfecte teksten voor jou!

Een belangrijk onderdeel van Content Marketing is Copy Writing, oftewel het schrijven van teksten. Maar dit zijn natuurlijk niet zomaar teksten. Het moeten aantrekkelijk geschreven teksten zijn die jou doelgroep aanspreken en daarnaast zorgen dat jij een hoge ranking behaalt in Google door middel van SEO (zoekmachine optimalisatie).

 

Jouw website up-to-date

Het up-to-date houden van jouw website en de websiteteksten is ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat je de websitebezoekers (en dus potentiële klanten) van de juiste – en steeds nieuwe informatie wilt voorzien, maar ook voor je zoekmachine ranking is vernieuwing essentieel. Een leuke manier om jouw websitebezoekers terug te laten komen naar jouw website is bijvoorbeeld door een blog bij te houden. Zo kun je jouw bezoekers vertellen over de laatste nieuwtjes van jouw bedrijf, voorzien van handige informatie over jouw producten en ze meer vertellen over bijvoorbeeld de laatste trends in jouw marktgebied.

 

Als (online) ondernemer ben jij druk genoeg met de werkzaamheden die bij jouw bedrijf horen. Laat staan dat je daarnaast nog tijd hebt om je website te onderhouden of nieuwe teksten te schrijven.

Wij helpen je hier graag bij!

In overleg met jou stellen we content marketing strategie op en gaan we aan de slag met het schrijven van de perfecte SEO gerichte teksten, die aansluiten bij jouw doelen en doelgroep. Zo kun jij je blijven focussen op je bedrijf!

Content strategie en copy writing blogschrijver inhuren SEO zoekwoorden Google

Op zoek naar een Copy Writer? De Google ranking van jouw bedrijf verbeteren?